Хасково

Дават шанс на младежи за стаж, безработицата намалява

Коста Костов43 безработни младежи на възраст до 29 години са включени в проект за стажуване при работодател, съобщи директорът на Дирекция Регионална служба по заетостта Коста Костов. За осигуряване на стаж на безработните са заявени 61 работни места от 30 работодатели. 94 общо са подалите заявления за включване в проекта. Наетите ще получават по 300 лв.  възнаграждение плюс осигуровките върху тях в продължение на 6 месеца. Продължителността на работата по схемата е 34 месеца.

С 4,3 % е намалял броят на безработните младежи през март, съобщиха от Регионална служба по заетостта. Безработните млади хора с висше образование са 10,5%, а тези с основно и по-ниско- 45%.

Търсенето на работна сила в бюрата по труда в областта нараства спрямо миналия месец, информираха още от Регионална служба по заетостта. Нивото на безработица през март е 9,28%, което е с 0,8 пункта по-ниско в сравнение със същия месец на миналата година. Най-ниска е била безработицата на територията на община Свиленград, а най-висока- в община Маджарово.

Запазва се тенденцията броят на безработните жени да е по-висок от този на мъжете.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ди
Ди
21.04.2011 17:18 17:18

2-ма безработни са подали подали заявления за детегледачи, 31 от тях вече са включени в обучение. :))))))))))))) Разсмяхте ме с това изречение :))

Back to top button