Любопитно

Показват реквизит на мистер Сенко и Астор в Димитровград

Маг Теос ще открие изложбата-спектакъл „Магията“ на 13 юни от 19 часа в лятната читалня на градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград.

Това ще бъде специална творческа вечер, която обединява в себе си магическа шоу-програма, музикална част и изложба на 8 редки и красиви плакати от българската и световната магия, заедно с реквизит и експонати принадлежали на маговете от плакатите.

Те са селектирани специално за случая от личната колекция на големия български маг Астор, а към тях публиката ще има шанса да се докосне и до експонати като: личното куфарче за фокуси на мистер Сенко, знамето на Сенко от спектакъла му, специален реквизит на самия Астор и магическа кутия за фокуси произвеждана от него в миналото, авторски реквизит на прочутия Факира Мити (баща на Емил Димитров) и просветителска брошура издадена от него, с цел да развенчае митовете за истинска магия по онова време в българското общество.

Тези и много други специални предмети и реквизити ще бъдат част от мистичната атмосфера на изложбата, а в програмата се крият още редица изненади, като например: първият ученик на Астор, талантливият млад певец Марио Михайлов, звуците на вълшебен саксофон и не на последно място участието и на самия маг Теос в шоуто. Входът на събитието е свободен.

Изложбата от плакати ще остане седмица след това във фоайето на градската библиотека, за да й се насладят възможно най-много посетители. През тези дни през нея ще преминат и децата от школите и клубове по интереси на местния детски и младежки център, за да се запознаят от близо с магическото изкуство и неговата история. След приключване на тази вълшебна седмица, плакатите и експонатите ще бъдат качени под формата на дигитална изложба в албум в социалните мрежи на маг Теос, за да има възможност всеки когато поиска да има достъп до тях и да се спомогне за запазването на историята на магическото изкуство.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и в партньорство с градска библиотека „Пеньо Пенев“ и ОП „Детски и младежки център“- Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button