Хасково

Млади червенокръстци се включиха в кампания за контрол на кръвното налягане

Българският младежки червен кръст в Хасково е партньор в националната здравна кампания „Май – месец за мерене“. Целта е да се повиши обществената осведоменост за нуждата от контрол на кръвното налягане.

Съвместно с Българска лига по хипертония младите червенокръстци издигнаха шатра, където всеки минувач можеше да си измери кръвното налягане и да установи дали има предсърдно мъждене. 13 доброволци от клубовете на БМЧК в ПГДС, Езиковата и Природо-математическата гимназия анкетираха гражданите, а представители на Медицинския колеж в Хасково и Лигата по хипертония правиха замерванията. През пункта преминаха общо 273 човека, отчита Областният съвет на БЧК.

Кампанията „Май – месец за мерене“ се организира синхронизирано в над 100 държави, под егидата на Международната лига по хипертония. Тя напомня за пораженията, които високото кръвно налягане нанася върху всички органи и системи и за необходимостта от по-здравословен начин на живот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button