Хасково

Децата боядисват яйца, припомнят традиции

ОУ Кирил и МетодийУченици на ресурсно подпомагане от ІІ, ІІІ и ІV клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ боядисваха яйца на Велики Четвъртък. Децата се надпреварваха да покажат, че знаят, че яйцата се боядисват от най-възрастната жена в къщата, че първото яйце трябва да е червено, че на Великден близките се събират в къщи, а на трапезата се слага агнешко.

Въодушевени учениците обясниха още, че този, на когото яйцето оцелее в борбата ще бъде здрав през цялата година. Верни на традициите първото яйце в празничния урок боядиса най-възрастната жена в тяхната къща – учителката Живка Жекова.

 ОУ Кирил и Методий  ОУ Кирил и Методий

Децата от Подготвителна група към училище „Паисий Хилендарски“ и малчугани от детския клуб към читалище „Никола Вапцаров“ също боядисваха днес великденски яйца заедно с учителката си Антоанета Андонова и секретаря на читалището Ива Томова.

Децата изпълниха и кратка празнична програма. С най-голямо удоволствие обаче те се впуснаха в търсенето на лакомства в тревата в двора на училището, където откриха разнообразни шоколадови вкусотии – калинки, колички, бонбони.

 СОУ Паисий Хилендарски  Читалище Никола Вапцаров

Стефан Димитров в детската градинаТрадицията на Велики четвъртък спазиха и в Димитровград. Кметът Стефан Димитров бе гост на празника в ЦДГ №1.

Той посети и цех за производство на козунаци, където се запозна с тайните на приготвянето на традиционните за Великден сладкиши.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button