Любопитно

„Средногорски славей“ спечели голямата награда на конкурса „С песните на Ари“

Вокална група „Средногорски славей“ от Пирдоп спечели голямата награда на журито на националния конкурс „С песните на Ари“, съобщават от община Хасково.

Най-добрите изпълнители бяха наградени тази вечер на галаконцерт в читалище „Заря“. Наградата за най-добро изпълнение на песен на Аспарух Лешников журито отреди за ВГ „Ахрида“ Кърджали, за авторска песен в стила на старата градска песен спечели ВГ „Водолей“ – Симеоновград, за най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век беше отличена Нора Делчева, а за най-добър акомпанимент беше награден Даниел Биков. Първа награда за индивидуално изпълнение при жените спечели Теменужка Тюфекчиева от Перник. Първото място при мъжете спечели Георги Икономов от София. Най-добри при дует, трио, квартет са трио „Импресия“ – Карлово.

АриНационалният конкурс „С песните на Ари“ се проведе за 21 път. Той се организира от община Хасково, ОНЧ „Заря – 1858“ и РИМ – Хасково и със специалната подкрепа на Посолството на Федерална република Германия у нас. Конкурсът тази година беше част от Дните на Аспарух Лешников, посветени на 125 години от рождението на ненадминатия тенор Ари и със специалното гостуване и участие на неговата внучка Джесика Лешников.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button