Хасково

Жалват се от проблеми с водата и пътищата в Симеоновград и Тополовград

Проблемите с питейната вода и разбитите пътища са дискутирали на среща в областната администрация ръководителите на общините Симеоновград и Тополовград и депутатите Лозко Лозев, Младен Запрянов и Владимир Маринов, съобщават от областната администрация.

Сред проблемните населени места е симеоновградското село Константиново, което в големи периоди през лятото е без вода. Водопроводът на селото е на територията на три общини и е необходимо да се излъчи един екип, за да се направи необходимото в по-скоро време е поискала кметът на Симеоновград Милена Рангелова.

Според Лозев обаче не е добре да се сменят водопроводи преди да е изградена пречиствателна станция. Той е допълнил, че следващият стратегически документ е свързан с регионалните прединвестиционни проучвания. След приемането му ще има възможност за финансиране и изпълнение.

Зам.-кметът на Тополовград Хараламби Мочев е поставил въпрос за пътя от Тополовград към „Мини Марица – изток“. Той в момента се ремонтира, но имало участък от 4 км, който не е предвиден и е поискал съдействие да бъде включен. Посочил е, че язовирите в Тополовград могат да се дават на концесия, но не и под аренда. Владимир Маринов е обяснил, че при концесията основният акцент не е таксата, а инвестицията в съоръжението, за разлика при другия вариант, но е поел ангажимент да направи проверка.

На срещата са обсъждани още въпросите на безработицата в по-отдалечените села, достъпът до здравеопазване и спешна помощ, интеграцията на ромските общности, почистването на речните корита и незаконните сметища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button