Хасково

Четвъртокласниците в Хасковска област с резултати под средните за страната на НВО

Четвъртокласниците в Хасковска област са се представили под средното ниво за страната на Националното външно оценяване, сочат данните на МОН.

По математика резултатът им е средно 50.48 точки, което се равнява на оценка „Добър“, а по български език и литература – 63.53 точки, или „Много добър“. Средният резултат по БЕЛ за страната е 70.46 точки, а по математика – 57.33 точки.

С максимален брой точки са оценени 1 427 изпитни работи, а 6 772 деца имат отлични оценки (над 5,50) и по двата предмета. Всеки втори четвъртокласник има отлична оценка поне по единия предмет. Трима ученици са с максимален брой точки – 100, едновременно и на двата изпита. 24 деца са с 0 точки и на двата изпита, а 213 са с 0 точки на един от двата изпита. 3477 (около 6% от всички) четвъртокласници не са постигнали минимума от 30 точки за „Среден“ и на двата изпита.

В сравнение с 2021 г. при тазгодишните средни стойности по двата предмета се наблюдава лек спад. Влияние върху резултатите оказва и по-дългият период на онлайн обучение заради пандемията от COVID-19 – за този випуск това бяха три поредни години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button