Регион

Съдът отхвърли жалба на лабораторията на Капитан Андреево срещу БАБХ

Административните съдилища в Хасково и София отхвърлиха като неоснователни жалби от страна на „Евролаб 2011“ срещу Българската агенция по безопасност на храните.

Според жалбоподателя служителите на лабораторията не били допускани да извършват товаро-разтоварителна дейност и да изпълняват функцията на оператор на граничния пункт. Съдът обаче е установил, че липсват данни и доказателства агенцията по храните да е извършила неправомерни действия срещу дейността на оператора. Разпореждането на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Haskovo.info припомня, че през май държавата спря работата на частната лаборатория на Капитан Андреево, а пробите за пестициди се изследват в София. Това доведе до хаос и опашки на границата. От правителството заявиха, че изпращат повече служители на пункта и ще увеличат неговия капацитет до изграждането на държавна лаборатория.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button