Хасково

2 млн. лв. повече корпоративни данъци събраха от НАП в Хасково

Над 8.2 млн. лв. са постъпленията от корпоративни данъци към края на май, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Това е с близо 2 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година, когато приходите са били около 6.5 млн. лв.

На 30 юни изтича срокът за подаване на годишни данъчни декларации за дължими корпоративни данъци. Освен данък „печалба“, до края на юни юридическите лица декларират: данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху дейността от опериране на кораби. Декларациите се подават изцяло онлайн през Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подпис.

До 30 юни подават годишни данъчни декларации и едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. Срокът за плащане на данъците по тези годишни декларации е също 30 юни. Това може да стане онлайн чрез виртуалния ПОС терминал на приходната агенция, чрез 8-те физически ПОС терминални устройства в офиса, във всяка банка с попълване на вносна бележка за издължаване към бюджета или с пощенски запис.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button