Хасково

Хасковлии се хванаха на площада на „Великденско хоро“

ХоротоС едноминутно мълчание в памет на загиналите 6-ма младежи в Симеоновград започна инициативата „Великденско хоро“ на централния площад „Свобода“ в Хасково.

Празничната проява се провежда за втора поредна година, а идеята е да се превърне в традиционна. Организатори са клуб „Български ритми“ и Младежки център. Тази година община Хасково е предоставила сцената на централния площад.

„Винаги проявите са преди празниците. С тази инициатива целим хората да се повеселят на самия празник Възкресение Христово“, споделиха организаторите.

Хорото„Нека както природата се събужда за нов живот, така и ние да отворим душите си за съпричастието и приятелството“, призоваха от сцената музикантите при откриването на концерта.

Първи в 5-часовия маратон от народна музика като домакини на събитието се изявиха оркестър „Орион бенд“. Множество хасковлии се включиха във великденското хоро на площад „Свобода“.

В празничната проява с народна музика и танци от всички фолклорни области на България участие взеха още оркестрите „Колорит“, „Хасково“, „Динамика“, „Славяни“- Стара Загора, Иван Михайлов-Гагарин, певци и музиканти.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button