Регион

Преглед на печата – 26 април

Вестниците в Хасково„Черен Великден: Кола уби 6 деца“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“ за трагедията, разиграла се в Симеоновград. Погребват с костюм за бала загиналия Трифон, Георги мечтаел да е студент, допълва вестникът, който публикува и снимки на шестимата загинали младежи.

„Хвърлят европари в ремонт на бюра по труда“, е другият акцентен материал от първа страница. По-добър достъп до социални услуги за близо 60 хиляди души цели модернизацията на сградите в Харманли и Хасково, пише в подзаглавието на материала.

„2,9 млн. лв. за реконструкция на водопровода от Ябълково“, пише още „Марица“ на челната си страница. На 25 май ще бъдат отворени офертите на кандидатите за модернизацията на водоснабдителна система „Ябълково“ за Хасково, както и за строителен надзорник на обекта.

„Вадят на тезгяха последни атрактивни имоти“, заглавието е водещо за втора страница. Общински парцели и сгради за 5,5 млн. лв. да бъдат продадени, предлага Георги Иванов, е подзаглавието в дописката.

„Кърпят околовръстното с 60 бона“, е информацията с адрес Димитровград. Кметът на Общината Стефан Димитров уточнява пред вестника, че с парите ще се обновят най-амортизираните участъци в отсечката, които от години създават множество проблеми на преминаващите през този път.

„Земеделци подават коригиращи декларации до 2 май“
, пише още „Марица“. Земеделските и тютюнопроизводителите трябва да посочат как ще декларират доходите си от миналата година. Срокът за това е 31 май. До 2 май тези, които са декларирали приходите си и искат да направят промяна, могат да подадат коригираща декларация.

„Сбират протест срещу високите цени и ниските доходи“
, четем още в броя. Пореден протест се организира във Фейсбук, този път срещу високите цени и ниските доходи на всичко и всички в България. Той ще се проведе в Хасково на 28 април.

„Свиленград с най-ниска безработица“, съобщава изданието. Само 7,67 процента от трудоспособното население е регистрирано на борсата, сочат данните на Регионалната служба по заетостта.

„Главният мюфтия преназначава Басри Еминефенди“, пише вестникът. Мустафа Алиш Хаджи гостува в Хасково на тържеството за рождението на пророка Мохамед в събота.

И едно спортно заглавие в броя: „Григор се подигра с ас на домакините в Мюнхен“. Хасковлията си осигури 6,595 евро и 20 точки за АТР ранглистата.

Другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“ днес не излезе на вестникарския пазар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button