Хасково

Прехвърлят в Хасково дело за контрабандата на хероин за 1 млн. лв.

Апелативен съд – Варна изпраща на Окръжен съд – Хасково дело по мярка за неотклонение на обвиняемия Марио М. за контрабанда и държане на 9.433 кг. хероин на стойност близо 1 млн. лв.

Разследването на сектора за Борба с организираната престъпност е започнало срещу четирима души за контрабанда и разпространение на хероин. На 11 февруари на магистрала „Тракия“ в района на Ихтиман в тайник в автомобил били открити 9.433 кг. хероин. Наркотикът бил внесен от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ и бил предназначен за разпространение в София и Варна, съобщават от съда.

Въззивната инстанция отмени определението на Варненския окръжен съд, с което е отхвърлена молбата на защитата на Марио М. за по-лека мярка. Съдът постанови искането да бъде изпратено на Окръжен съд – Хасково, който е компетентният орган за разглеждането му. Причината е, че по-тежкото престъпление е контрабандата през Капитан Андреево, извършена в района на Хасковския окръжен съд.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button