Регион

„Дишай, Димитровград“: Протест при първото сериозно замърсяване на въздуха

При първото сериозно замърсяване на въздуха след пускането на ТЕЦ „Марица 3“ ще излезем на протест. Това заявиха днес представителите на сдружението „Дишай, Димитровград“ Веселин Караджов и Росен Давчев. Поводът е отмяната на спирането на работата на централата от страна на Върховния административен съд.

Haskovo.info припомня, че вчера ВАС разреши на централата да работи докато трае делото по същество в Хасковския административен съд срещу принудителната административна мярка, наложена от РИОСВ заради замърсяването на въздуха в Димитровград. Сред аргументите бяха, че над 200 работници са лишени от заплати, като са пуснати в неплатен отпуск и милионите загуби заради невъзможността да се изпълняват договорите за доставка на ток.

ТЕЦЮрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев каза днес, че много действия са изпълнени. ТЕЦ-ът се подготвя за частичен работен режим, през който ще има обследване на съоръженията и преминаване в основен ремонт. Той за пореден път отрече предприятието да е единственият виновник за мръсния въздух в града.

От „Дишай, Димитровград“ посочиха, че не са против ТЕЦ-а, а против начина на работа, защото искат всяка фирма да спазва правилата.

Върховният съд разреши на ТЕЦ-а в Димитровград да работи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button