Любопитно

„Дванайсета нощ“ открива театралния фестивал в Хасково

С премиерата на „Дванайсета нощ“ от Шекспир на 13 юни вечерта се открива фестивалът „Театър, обичам те!“ в Хасково.

Режисурата е на Анастасия Събева, за която това е 15-то представление и второ на Шекспир. „Това е спектакъл за човешката глупост в любовта, без която така не можем. За разминаването, грешките, смеховете и страданията, които си причиняваме, докато объркани и заблудени търсим този, в когото си представяме, че сме влюбени“, казва Събева, за която драматургията на Шекспир извисява човешкия дух над смъртта.

Театър
Анастасия Събева

Анастасия Събева благодари на хасковския театър „Иван Димов“ за възможността да поставя тук с млад актьорски състав – някои още студенти. Персонажите в пиесата са млади и за нея работата с актьорите е предизвикателство заради тяхната неподправеност, енергия и вдъхновение.

ТеатърВ постановката участват: Дамяна Тодорова, Емануил Костадинов, Иванка Шекерова, Изабела Иванова, Константин Николов, Мартин Милчев, Мартина Троанска, Никола Манолевски, Петко Венелинов, Стефана Дункова, Стефан Кондров, Стефан Цирков. Сценограф е Теодор Киряков,
костюмограф – Петя Боюкова, хореограф – Александър Манджуков, композитор – Добромир Кисьов.

Както Haskovo.info писа, фестивалът включва 7 спектакъла и музикална програма на сцена пред театъра.

7 спектакъла, Атанас Колев и 100 Кила на фестивала „Театър, обичам те!“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button