Хасково

БСП – Хасково поиска оставката на председателя на общинския съвет

От съветническата група на „БСП за България“ поискаха оставката на председателя на Общински съвет – Хасково Таня Захариева.

Съветниците свикаха импровизирана пресконференция след края на днешната сесия, на която Камен Тодоров обяви, че считат управлението на Захариева за изключително неефективно и искат да предприемат мерки. На базата на правилника от БСП започват консултации с всички представителни групи. „Искаме задължително оставката на Таня Захариева и един консенсус, по който да създадем ръководство, което да служи на гражданите“, заяви Тодоров.

Сред основните им мотиви за исканата оставка са, че през миналия месец не е имало заседание на общинския съвет, а за 10 дни през юни се проведоха две. Едното беше извънредно – на 1 юни, на което със закъснение се определи представител на общината в комисията за изготвяне на областната здравна карта. От БСП критикуват председателя, че в дневния ред на извънредната сесия е имало само една точка, а на днешната сесия е имало 42 докладни записки в дневния ред, сред които отново със закъснение се определи представител в комисията за изготвянето на областната аптечна карта. По тяхната информация извънредната сесия е струвала на данъкоплатците над 30 000 лв. за възнаграждения на съветниците.

Тодоров допълни, че от БСП не държат новият председател да бъде техен представител, а да бъде такъв, който взема под внимание не само работата на общинския съвет, но и уважението към хасковлии и другите институции в държавата. „Има и други, които са против управлението на ГЕРБ и ДПС“, допълни още съветникът, като отбеляза, че в неофициални разговори вече се виждало, че темата имала поддръжници.

БСПТаня Захариева каза, че няма да си подаде оставката и че според нея е неоснователно твърдението, че не се организират добре заседанията на общинския съвет. „Винаги, когато има докладни записки, които предстоят да се разгледат, се внасят в общинския съвет. По правилника за организацията и дейността на общинския съвет имаме да проведем минимум 6 заседания през годината, това е и задължението на председателя на общинския съвет – да насрочи минимум 6 заседания. И други случаи сме имали, когато през даден месец не сме имали заседание, когато не са подготвени докладните – нормално“, коментира председателят на общинския съвет.

Тя каза, че се е получило писмо от здравното министерство с настояване представителят на общината в комисията за изготвянето на областната здравна карта да бъде определен преди редовната сесия на 10 юни. Захариева уточни, че извънредната сесия е свикана по обществено важен въпрос, сроковете не са фатални, а на председателски съвет групите на ГЕРБ, ДПС и „Българе“ са се отказали от възнагражденията си, а останалите не са.

„По правилник председателят може да си подаде оставката, може и да не я подаде, аз не я подавам. Може да се подложи на гласуване на сесия, няма проблем“, допълни Таня Захариева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button