Хасково

Асеновградчани и варненци се включиха в кампанията за Мими

МимиТворби на стойност над 6 000 лв бяха дарени вчера на семейството на 11-годишната Мими, която се нуждае от средства за лечение в израелска клиника. 32-годишният дърворезбар от Асеновград Борислав Терзиев случайно разбрал от Интернет за благотворителната кампания „Хасково за Мими“ и решил да дари на семейството на болното дете свои произведения.

Младият творец се надява с тяхната продажба да се наберат част от средствата за лечение на момиченцето в чужбина. Талантливият дърворезбар, чиито пана красят домове и хотели в Гърция и Турция, споделя, че освен любовта му към децата към този жест го е подтикнала и негова лична драма. 

Една от творбите си – „Плачеща луна“ Борислав Терзиев е изработил специално за Мими. Художниците Бойко Котков и Геракси Гераксиев също са откликнали на призива на колегата си да дарят свои произведения. Очаква се тази седмица те лично да връчат дарението на майката на детето Зорница Иванова.

Една от дърворезбите Организаторите и съмишлениците на кампанията „Хасково за Мими“ планират да организират голяма изложба в столична галерия. В нея ще бъдат продадени на търг и 10 фотоса, дарени от хасковския клуб на професионалния фотограф. Преди това творбите ще бъдат показани и на хасковската публика.

Утре от 18 часа на площадка „Спартак“ ще се състои голям Великденски благотворителен концерт под надслов „Хасково за Мими“ с участието на куп родни звезди. 

Haskovo.info припомня, че 11-годишната Мими Иванова страда от „ювениелен хроничен артрит“, съпроводен през последните години от усложнения в нервната система. 

В кампанията за набиране на средства за лечение на детето в Израел ще се включат и варненци. В събота в Гранд Мол Варна/Пфое Мол ще се състои концерт, след който семейство Иванови ще получат своеобразен чек със събраната за лечението на дъщеричката им сума.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
admiracii
admiracii
14.05.2011 11:13 11:13

bravo na tezi hora dobri hora

Back to top button