Хасково

Актове за търговци, продавали месо в дворове и развалени продукти

Агнета, архивДва акта за нерегламентирано клане и продажба на агнешко месо са съставили инспекторите от Агенцията по храните в периода 18-25 април, съобщи за Haskovo.info временно изпълняващият длъжността директор на агенцията д-р Христо Вълчанов.

Нарушителите са спипани в Хасково. Те са продавали месо в дворовете си. Това са първи нарушения на тези лица. Грози ги глоба от 2000 до 3000 лева, коментира д-р Вълчанов. 

През последната седмица инспекторите са съставили и акт за продажба на продукти с изтекъл срок на годност. В търговската мрежа са засекли кайзер филе от акула, млечна салата и ванилов крем, които са били негодни за консумация. Търговецът ще олекне със сумата между 1000 и 2000 лева.

Акт е отнесъл и собственик на търговски обект, който продавал хранителни продукти без етикети. Санкцията е между 250 и 500 лева.

За периода 18-25 април има издадени и 4 предписания. Те са за лошо хигиенно състояние на два обекта са продажба на закуски и заведение за бързо хранене в Хасково и механа в общината.

Засилените проверки на Агенцията по безопасност на храните продължават до Гергьовден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button