Хасково

2 000 ваксини срещу полиомиелит за област Хасково

Имунизационният център ще бъде в Република2 000 допълнителни дози от ваксината срещу полиомиелит, известен още като детски паралич, са заявени от хасковската здравна инспекция във връзка с извънредната национална кампания, съобщи директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Хасково д-р Снежана Иванова.

Краят на кампанията е 31-ви май, но работата вероятно ще продължи и след това, каза д-р Иванова. Целта е да се ограничи рискът от внос и вътрешно разпространение на вируса на полиомиелита.

Издадени са предписания до личните лекари да проверят имунизациите на децата, родени в периода 2004г.- март 2010г. или от 13-месечна възраст до 7-годишна. От Здравната каса са предоставени списъци на децата без избор на личен лекар. От Здравната инспекция са помолили за съдействие общините за адресите на тези деца.

Имунизационен пункт в Хасково ще бъде разкрит в Здравния център в кв. „Република“. Здравният медиатор там – Сема Младенова ще обикаля по адреси семействата на неимунизираните деца. Организацията на кампанията ще бъде подпомогната и от социални работници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button