Хасково

Малък младежки театър зад пазара с премиера на „Боряна“

Сцена от театъраПремиера на постановката „Боряна“ по Йордан Йовков ще представи на сцената на Младежки център тази вечер Малък младежки театър зад канала. Началото е в 18 часа

Според ръководителя на театралното студио Румяна Георгиева това е най-добрата им постановка за този сезон. Тя е по оригиналния текст на Йордан Йовков. Той се е харесал много на децата от студиото, защото сюжетът е актуален, допълни още Георгиева. 

Драмата показва стремеж към пари, конфликти в семейството, криене на семейни тайни. „Не може човек, който не познава българската драматургия, да прави чужда“, обясни ръководителят на театралното студио избора да поставят пиеси на български класици. 

За изработването на сценографията са помогнали много доброволките Белинда от Германия и Лиза от Франция. От тях са ушити и костюмите. Ролята на Златил изпълнява Йосиф Хаджиев, на Боряна- Нанси Колева, на Вида- Димана Щерева, Рали ще е Станислав Христакиев.  

Утре младите актьори заминават като почетни гости на театрален фестивал в Бургас, където ще се представят с постановките „Боряна“ и „Районна болница“.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button