Спорт

Григор би Багдатис под погледа на майка си

Григор Димитров19-годишният хасковлия Григор Димитров продължава да пише историята на българския мъжки тенис, след като днес стана първият наш четвъртфиналист в състезание под егидата на Асоциацията на професионалните тенисисти.

Успехът бе завоюван на турнира на клей „BMW Open“ в Мюнхен, който разпределя 450 000 евро и е от сериите АТР 250. В мач от втория кръг в баварската столица най-добрият ни тенисист изхвърли от надпреварата с 3:6, 7:6/6/, 6:2 бившия № 8 в света и финалист на „Аstralian open“ 2006 Маркос Багдатис.

Двубоят между двамата бивши възпитаници на шведа Петер Лундгрен продължи 2 часа и 11 минути и бе пълен с драматични обрати. Освен от сегашния си треньор Питър Макнамара Григор бе подкрепян от трибуните и от майка си Мария, която аплодираше всяко успешно отиграване на своя син.

С класирането си за четвъртфиналите в Мюнхен Димитров, който в момента е № 69 в света, спечели 45 точки за мъжката ранглиста и 11 190 евро от наградния фонд.

Негов съперник в битката за полуфиналите ще бъде състезаващият се за Русия Теймураз Габашвили или петият в схемата Флориан Майер от Германия. Мачът ще се играе най-вероятно в петък.

На турнира в Хюстън в началото на месеца хасковлията загуби във втория кръг именно от Габашвили с 6:7/4/, 3:6. 

Тази вечер Григор ще изиграе в баварската столица първия си мач на двойки заедно с представителя на домакините Филип Печнер. Техни съперници в първия кръг ще са третите поставени – Робин Хаасе от Холандия и Лукаш Кубот от Полша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.04.2011 12:18 12:18

zdraveite iskamdapopitam ot koga Мюнхен e stolica na germaniq,bravoo nau4ih neshto novo

xaxaxa
xaxaxa
30.04.2011 13:59 13:59

stolica na Oblast Bavariq 🙂

Back to top button