Любопитно

Списание посвети брой на „Южна пролет“

Списание „ЛИК“ – издание на БТА, посвети специален брой на националния литературен конкурс „Южна пролет“ в Хасково, който тази година отбеляза своя 50-ти юбилей.

В него се проследява цялата хронология на конкурса, отразена в новинарския поток на агенцията. Разнообразен снимков материал допълва написаното.

СписаниеУводът със заглавие „Юбилеят на младите“ е на Надежда Стоянова – доктор по българска литература и преподавател във Факултета по славянски филологии на Софийския унивеститет „Св. Климент Охридски“.
В броя са публикувани интервюта с лауреати и награждавани през годините поети, писатели и литературни критици. Това са Георги Господинов, Иван Ланджев, Христо Раянов, Георги Гаврилов, Ангел Иванов, Виолета Кунева, Елена Борисова и др.

„Този конкурс е въплъщение на пролетта. Метафората за раждането и прераждането никога няма да се изтърка, защото я подхранва всяка година новото разцъфване на природата и на талантливите момчета и момичета“, казва на страниците на списанието писателят Георги Караманев, носител на награда през 2017 г. за дебютния си роман „И додето се раждат лъчите“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button