Хасково

Намаляват трудовите злополуки в областта

Синдикалисти почетоха загиналите при трудови злополуки, архив43 са трудовите злополуки през 2010 г в Хасковска област, смъртните случаи са 3. Основните причини са нарушения на технологичните изисквания, необезопасено оборудване, недостатъчен контрол.

По данни на КНСБ Хасково е сред 11-те области, в които се отбелязва намаляване на трудовите злополуки, което обаче се дължи и на затваряне на рискови предприятия. Тези данни бяха съобщени на днешното заседание на Областния съвет по условия на труд, ръководено от областния управител Румен Данев. Прочетен бе доклад на Регионалната здравна инспекция, която контролира регистрираните 3  служби по трудова медицина и тяхната работа за планиране и организиране на дейностите по осигуряване и поддържане на здравословни и безопасни условия на труд.

На заседанието бе почетен  днешния  Световен ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки. Нека 28 април не е единственият ден, в който се сещаме за опасността от трудови инциденти  и професионални заболявания,  каза председателят на регионалната организация на КНСБ  Василка Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button