Хасково

Живко Желев: Съжалявам! Не знаех, че Данаил е пил

Живко Желев

Живко Желев

Единственият арестуван за жестоката трагедия в Симеоновград днес бе пуснат от ареста. Това е 18-годишният Живко Желев, който бе задържан за това, че е дал колата си на шофьора Данаил Георгиев.

Чувствам се ужасно, съжалявам, не съм искал така да стане – това бяха първите думи на 18-годишното момче веднага след като излезе от ареста.

Не знаех, че Данаил е пил, иначе в никакъв случай нямаше да му дам да кара, каза Живко. Той влязъл в стаята, хвърлил ключовете и казал „Който иска да кара!„. Кръвните проби са показали, че Живко всъщност е изпил по-малко алкохол от братовчед си. Въпреки това Данаил сяда на шофьорското място и погубва живота на шестима младежи.

Въпреки че е на свобода, Живко ще бъде съден заради това, че е дал колата на пиян шофьор, отнета му е и книжката. Прокуратурата не поиска задържане, тъй като той все още е ученик и няма опасност да се укрие. Според прокурор Павел Жеков обществеността ще принуди Живко вече да не извършва престъпления.

Ако бъде осъден законът предвижда да носи солидарна отговорност с физическия извършител на престъплението – от 5 до 15 години затвор. Ако признае вината си обаче, може да се размине и с условна присъда.

Обвинения към шофьора Данаил Георгиев ще бъдат повдигнати, когато здравословното му състояние позволи. Днес той е излязъл от комата. Тепърва предстои експертиза да установи дали е в състояние да бъде обвиняем, уточниха от прокуратурата.

Чуйте първите думи на Живко във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
alexa
alexa
28.04.2011 15:31 15:31

„23-годишният шофьор, който в навечерието на Великден отне живота на шестима младежи, излезе от комата. В съзнанието му обаче не е останал и най-малкият спомен, който да му припомни кървавия ужас от събота вечер.
Едва вчера се заговори за подобрение в състояние на 23-годишния мъж, а с днешна дата е и новината, че Данаил Петров е излязъл от комата.
Ако Данаил Петров оцелее, предвижда се срещу него да бъдат повдигнати няколко обвинения, а максималното наказание, което може да го застигне, е 15 години лишаване от свобода.“
Какви 15 години!Доживотен!

Yavor
Yavor
28.04.2011 15:43 15:43

абе я се скрийте , все алкохола ви е виновен . колко е един промил , нищо … и със сигурност щеше да се случи , ако не беше пил .. лошата пътна настилка и старите автомобили и ниското ниво на обучение за получаване на лиценз са ви причините за катастрофите ..алкохола е просто извинителна причина .. ще си карам пил и надрусан , зашото си знам възможностите !!!

старостин
старостин
28.04.2011 15:58 15:58

всяко чудо за з дни, след месец всички ще забравили разбира се само не и близките––хората казват времето изяжда зъбите на правосъдието –сега ще започнат нескончаеми и безкрайни следствия и адвокатскижонглирания и котешки каваци отлагане на дела и т н с години и един хубав ден ще се окаже че виновни за смърта на 6 -те деца са самите деца тоест загиналите

Анонимен
Анонимен
28.04.2011 20:47 20:47

cyal jivot da ostan v zatvora

филонтропов
филонтропов
29.04.2011 13:56 13:56

живкооо живко съжаление не връща човеците от гробат така че ще се наложи да си сърбъж попарата която надроби

Back to top button