Хасково

Отличия за 60-годишнината на полигона „Корен“

Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полк. Васил Енчев и временно изпълняващият длъжността командир на учебен полигон „Корен“ майор Радостин Маринов връчиха отличия и награди на военнослужещи и цивилни служители.

Това стана на официална церемония по повод 60-годишнината от създаването на военното формирование. По случай празника кметът Станислав Дечев връчи на майор Маринов паметен знак, съобщават от общината.

ВоенниВ тържеството участваха още областният управител Катя Панева, офицери, сержанти, войници, военнослужещи от резерва, цивилни служители.

ПолигонКатя Панева е отправила поздравление, съобщават от областната администрация.

 

ПолигонИсторията на полигона започва на 10 май 1962 г., когато началникът на Генералния щаб на Българската народна армия заповядва да се формира армейски полигон. Първоначално е назначена полигонна команда от 10 военнослужещи. С годините личният състав се разраства до 81 души.

ПолигонУчебен полигон „Корен“ е предназначен за провеждане на тактически учения, учения с бойни стрелби, занятия по специална подготовка, с формирования, части и съединения от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили – разделно и съвместно.

ПолигонНа територията на полигона са се провеждали национални и международни учения. Основно той се състои от две части – административно-битов район, разположен на площ от 348 дка, намиращ се на 2 км северозападно от село Корен и на 20 км югоизточно от Хасково, както и учебен полигон, разположен на 43.6 кв. км.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button