Хасково

С „Комитско либе“ откриват Фестивала на камерния танц

Диян Янев и Венко Точевски405 състезатели от цяла България са заявили участие в ІХ Фестивал на камерния танц, който ще се проведе в Хасково от 29 април до 1 май. Те ще се надиграват в категориите: народни танци, класически танци, етношоу, латиношоу, синхроденс и танцово шоу, съобщи директорът на Младежкия център Деян Янев.

8 са хасковските колективи, които ще участват във фестивала. Това са танцовите ансамбли „Южняче“, „Златна Тракия“, „Хасково“, „Китна Тракия“, „Акцент“ и формациите „Тангра“, „Рона“ и „Етномагия“. Техни конкуренти ще бъдат танцьори от София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Добрич, Харманли.

Васко ДимовВ първия ден от фестивала ще се състезават изпълнителите на народни танци.

Той е посветен на големия български хореограф Кирил Харалампиев, тъй като тази година се навършват 85 години от рождението му и 25 години от смъртта му, разказа хореографът Васко Димов.

Затова и фестивалът ще бъде открит с танца „Комитско либе“, чийто хореограф е Кирил Харалампиев.

Председател на журито по народни танци ще бъде хореографът и гл.художествен ръководител на ансамбъл „Загоре“ Васил Герлимов.

Дорина Инджова От две години Фестивалът на камерния танц е национална квалификация по танцово шоу за европейското първенство, което тази година ще се проведе през октомври в Сърбия, припомни ръководителката на балет „Тангра“ Дорина Инджова.

Това е причината в тази категория конкуренцията да е най-силна, а в журито да има четирима международни съдии.

Откриването на фестивала, който е организиран от община Хасково и местния Младежки център, е в петък от 16:30 часа в зала „Дружба“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Красимира Дамянова
Красимира Дамянова
28.04.2011 17:40 17:40

„Комитско либе“- прекрасен танц! На фона на прекрасна музика!

poznava4
poznava4
28.04.2011 18:05 18:05

фестивала на камерния танц – бългаски народни танци от години е в Горна Оряховица, а тук го направихме за да вземе Васко Димов някое левче като хонорарче.Като дойде ГЕРБ на власт в Хасково Васко Димов ще е пак с власт имащите
ха-ха-ха

Анонимен
Анонимен
13.08.2013 16:18 16:18

Имаме информация, че ръководителят на ДТА „Южняче“ налага физическо и психическо насилие. Не считаме, че поведението на Васко Димов е корестно спрямо танцьорите…

Анонимен
Анонимен
13.08.2013 16:19 16:19

Коректо. Грешка в правописа. Извинете!

Анонимен
Анонимен
13.08.2013 16:20 16:20

Коректно.

Back to top button