Любопитно

4 купи и златни медали за „Милениум Арт“ от фестивал в Сърбия

Мария Бойчева, Рая Желева и Габриела Тодорова представиха ДЦ „Милениум Арт“ към хасковското читалище „Климент Охридски“ в престижния международен фестивал SDF Jagodinan Open – 2022 г., който се проведе на 10, 11 и 12 юни в спортен център „Jassa“ в Ягодина, Сърбия.

Те участваха с 17 танца в различни жанрове – National Folk Dance, Modern Ballet, MTV Dance, Hip Hop, Queen of Dance, Acro Dance, Character – Ethnic – Folk.

БалетРая Желева грабна 8 златни и 2 сребърни медала в соло, дует и трио. Габриела Тодорова се пребори за 6 златни и 2 сребърни медала. В оспорвана надпревара от 26 състезатели стигна до полуфинал Hip Hop Solo Dance. Мария Бойчева се окичи с 5 златни и 2 сребърни медала. Тя направи изключително представяне в категория Acro Dance.

БалетВпечатляващо бе и представянето на дуета Рая и Габриела „Gypsy fire“, който вдигна публиката на крака и повдигна настроението в залата. Триото участва при откриване на фестивала, което беше излъчено по национална белградска телевизия.

Във фестивала участваха над 1 500 танцьoри от различни националности. Момичетата се представиха блестящо и с челните си места оставиха следа от България и Хасково, доволни са от танцовия център.

„Милениум Арт“ получи покана от организаторите за участие в конкурса във Върнячка баня, Сърбия, който ще се проведе през декември 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button