Хасково

КАТ – Хасково стартира акция „Ваканция“, намаляват катастрофите с пострадали деца

Традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“ стартира от днес и ще продължи до 31 август.

Началникът на Пътна полиция – Хасково Димо Чобанов съобщи, че ще се следи основно за правилното превозване на деца и за поставянето на колани и предпазни средства. През цялото лято ще има и проверки по селата. Собствениците на мотоциклети и мотопеди ще бъдат предупредени да не ги предоставят на неправоспособни деца и младежи, за да се избегнат пътни произшествия. До края на учебната година ще има засилен контрол и на пресичащите в районите на пешеходните пътеки.

Акция
Димо Чобанов

От началото на годината намаляват произшествията с деца в Хасковска област в сравнение с 2021 г. За първите 5 месеца на 2022 г. са регистрирани 9 тежки катастрофи с 10 ранени деца.

За периода 1 юни 2021 г. – 31 август 2021 г. са регистрирани 8 тежки катастрофи, при които са загинали 3 деца, а 8 са ранени. През същия период на 2020 г. са станали 14 тежки произшествия със 17 ранени деца.

Преди обяд на площад „Спартак“ се проведе акция на КАТ, като само за половин час от 22 проверени автомобила бяха установени трима нарушители. Един шофьор беше без колана, друг беше без извършен технически преглед, като глобите са по 50 лв., а третият беше с нередовни пътни документи, като санкцията е 10 лв. Доброволци от БЧК раздаваха листовки за пътна безопасност на шофьорите.

Ученици от СУ „Васил Левски“ имаха възможност да разгледат отблизо полицейски автомобили, мотоциклет и камера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лили иванова
Лили иванова
15.06.2022 14:40 14:40

Нямате ли друга работа в топлото .По хладното се разходете към теца има повече нарушители.

Башев
Башев
15.06.2022 15:08 15:08

Абе Башев нямаш ли си друга работа отивай на хладно в Баните

Back to top button