Хасково

Ново: Димитровградчани плащат данъци чрез ПОС терминали

ПОС терминалОт вчера граждани и фирми, които имат задължения по Закона за местните данъци и такси към Община Димитровград, могат да се издължат чрез ПОС терминали. Устройствата са поставени в касовия салон на отдел „Приходи“ и на приходната каса в сградата на Общинска администрация. 

За извършените транзакции на ПОС терминала физическите и юридическите лица не заплащат банкови комисионни и такси. Общината приема плащане с всички банкови карти.

Предимството е, че не се работи с пари в брой. Освен това лимитът на ПОС терминала е по-висок – за различните видове банкови карти варира от 5000 до 20 000 лв.

Община Димитровград е първата в България, която въвежда тази услуга. От администрацията припомнят, че 2 май е последният срок, в които годишният размер на данъка върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данъка върху превозните средства могат да се платят с 5% отстъпка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button