Хасково

Хасково с Наредба за даренията и таван на такситата

СесиятаНаредба за получаване и управление на дарения от Община Хасково бе приета на днешната сесия. Новото мнозинство гласува докладната записка, внесена от представителната група на ГЕРБ с 23 гласа „за“ и два „въздържал се“.

Според документа ако даренията са на стойност над 5000 лева те се приемат от Общински съвет. Ако обаче сумите не надвишават 5000 лева, те се приемат от кмета на общината.

Всички дарения, направени в полза на община Хасково, кметствата, общински предприятия, образователни, културни и социални учреждения ще бъдат обявявани в публичен регистър в Интернет.

Приетото днес решение задължава кмета до един месец да предостави отчет за получените дарения от общината за последните четири години, а в двумесечен срок да приведе регистъра в действие.

На днешното заседание местните общински съветници определиха и таван на таксиметровите превози. Те решиха максималната цена за превоз на пътници за един километър пробег на територията на общината да бъде 1,35 лева. Решението е във връзка с промяната на Закона за автомобилните превози.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.04.2011 20:51 20:51

АЗ ПРЕДЛАГАМ КМЕТА ДА ВИ ПОКАЖЕ ЕДИН ГОЛЯМ ЛАКЪТНИК,АМА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ДА ГО ВИДИТЕ.

grajdanin
grajdanin
29.04.2011 23:39 23:39

Ima vreme,shte im go pokaje sled izborite shte gi vidm kade shte badat vsichki tezi lizogazci na gerb.Golyama chast ot tezi savetnici dostignaha svoya apogei v jivota imeno da badat savetnici i to blagodaenie tochno na kmeta…Interesno shte e da vidim ak shte vleznat v sledvashtiyat obshtinski savet?V interes na istinata borbata shte e samo za savetnicite,kmeta e yasen ot momenta v koito G.Ivanov zayavi che shte se kandidatira otnovo i predpolagam tova vsichki go znayat dori i nai-golemite mu protivnici za tyahno sajalenie

Анонимен
Анонимен
30.04.2011 16:29 16:29

БРАВО НА МЛАДОКОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ.БРАВО И НА ОСТАНАЛИТЕ ДРУГАРИ БАЛАБАР СЪС ЗЛАТКО КОМСОМОЛЕЦА ПРИВАТИЗАТОР.АШКОЛСУН И НА ТУРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ-ДПС. ВСИЧКИ СТЕ В ЕДИНЕН СТРОЙ,КАКТО СЕ ПЕЕШЕ В ПЕСЕНТА.ОТПРЕД КОМСОМОЛЦИТЕ НА ГЕРБ ВЪРВЯТ,А СЛЕД ТЯХ КОМУНИСТИТЕ И ТАКА БЕЗ КРАЙ,БЕЗ КРАЙ,ДОКАТО ЕДИН ДЕН СЕ СЪБУДИМ ОТ РОЗОВИЯ СЪН И РАЗБЕРЕМ,ЧЕ КРАЯ ОТДАВНА Е ДОШЪЛ,САМО,ЧЕ НИЕ СМЕ ПРОСПАЛИ И НЕГО.
ТЕЖКО НА ВСЕ ОЩЕ НЕПРОБУДЕНИТЕ И НЕОСЪЗНАТИ БЪЛГАРИ,КОИТО НАЛИВАТ НА ВСЕКИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ ВЛАСТ НА МРЪСНИТЕ И ПРОДАЖНИ ГУЩЕРОПОДОБНИ СЪЗДАНИЯ ОТ БСП,НДСВ,АТАКА,ГЕРБ И ДПС.
ТАЯ ЦЯЛАТА ПАСМИНА Е ОГЛАВЕНА ОТ ЧУЖДЕНЦИ,КОИТО НЯМАТ И НАЙ-МАЛКО НАМЕРЕНИЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ.ТЕЗИ ОБСЛУЖВАТ СХЕМАТА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА НАЦИЯТА НИ-ПЛАНЪТ РАН И ЪТ..СЪЗДАДЕН ОТ ДВАМА АМЕРИКАНСКИ ЕВРЕИ.
ВЛЕЗТЕ В САЙТА НА БНРП И СЕ ОГРАМОТЯВАЙТЕ.
НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ НА ЕДНА ШЕПА ХИТРЕЦИ И МОШЕНИЦИ.САМООРГАНИЗИРАЙТЕ СЕ И ВИЖТЕ КОИ СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БНРП-ХАСКОВО.СВЪРЖЕТЕ СЕ И ПРАВЕТЕ КАКВОТО ТРЯБВА,ЗА ДА НЕ СЪЖАЛЯВАМЕ ЗА ПРОПУСНАТИ ВЪЗМОЖНОСТИ В ПО КЪСЕН ПЕРИОД.
НЕ ДОПУЩАЙТЕ ЕДИН ДЕН ДЕЦАТА НИ И ВНУЦИТЕ ДА НИ КЪЛНЪТ И ПРОКЛИНАТ.

Back to top button