Хасково

Дариха интерактивен магичен под на хасковски дневен център

Дневният център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково разполага с интерактивен магичен под, съобщават от общината.

Това е уникален образователен инструмент. Изображението, показано на пода, създава виртуален „интерактивен под“, на който децата от предучилищна и училищна възраст могат да изживяват невероятни приключения, от физически игри и забавления до познавателно образование във всички области на знанието.

Вълшебният килим като интерактивен инструмент за прожектиране дава широк спектър от възможности за използването му в различни пространства и области. Става сливане на забавление, образование и рехабилитация във всички дидактически, терапевтични и социални области.

ДарениеИнтерактивният под е инструмент за ефективна рехабилитация. Представените игри коригират, стимулират изкривеното възприятие, подобряват двигателните функции, въвеждат соматогнозия (ориентация по диаграма на тялото) и ориентация в пространството, както и дават възможност за регулиране на емоциите и изразяването им. Използването на интерактивната система насърчава детето да действа независимо и да побеждава различни нива на трудност.

Интерактивният под е поредно дарение от Национален фонд „Св. Никола“ в София след няколкократни такива за децата от Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково, проведени по различни поводи – Коледа, Великден, Първи юни и други. Стойността на дарението е в размер на 10 920 лв.

Дарение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button