Хасково

3 339 се явиха на външното оценяване по математика за 7 и 10 клас

3 339 ученици се явиха на днешното Национално външно оценяване по математика за 7 и 10 клас в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

При седмокласниците не се явиха 93 деца, а върху изпита работят 1 821 ученици. 131 десетокласници пропуснаха външното оценяване, а задачите решават 1 518 ученици. Изпитът протича нормално, допълниха от РУО – Хасково.

ИзпитЗа 150 минути седмокласниците трябва да решат 23 задачи. 18 от тях изискват посочване на един верен отговор от четири възможни. Две са с кратък свободен отговор – числов, символен или словесен. Три задачи изискват разширен свободен отговор – да се опише и аргументира изпълнението на определена математическа задача.

Тестът по математика за десетокласниците има 17 задачи, от които 15 са с избираем отговор, а две – с разширен свободен отговор с необходимите обосновки. Изпитът продължава 90 минути.

ИзпитМаксималният брой точки на всички изпити е 100. Точките не се преобразуват в оценки. Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

Оценката от НВО в 7 клас се използва като балообразуващ елемент при приема на ученици в 8 клас. С резултата в 10 клас учениците от обединените училища кандидатстват за местата от допълнителния план-прием за продължаване на образованието си във втори гимназиален етап.

Haskovo.info припомня, че на 14 юни беше външното оценяване по български език и литература.

Изпит

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button