Хасково

Обсъждат съдбата на съда в Тополовград

Обществено обсъждане, посветено на съдбата на Районен съд – Тополовград, се проведе в Хасково.

То се организира от Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ във връзка с решение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за откриване на процедура по оптимизиране структурата и организацията на дейността на районните съдилища. В случая ставаше дума за съда в Тополовград.

СъдВ срещата участваха Даниела Марчева, председател на комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ и член на ВСС, Атанаска Дишева – зам.-председател на КСКНСС и членове на съдийската колегия на ВСС. Магистратите от района на Окръжен съд – Хасково и адвокатурата се обединиха около мнението, че по-правилно ще е при закриването на тополовградския съд правораздаването да поеме не съдът в Харманли, а този в Елхово. Най-общо причината е в по-голямото разстояние до Харманли и неудобния транспорт. Отделно при въззивно дело ще трябва да се пътува до Хасково, а не както е сега до окръжния съд в Ямбол, който е по-близо до Тополовград.

СъдОбсъждаха се много технически детайли в работата на съда, прокуратурата, полицията и адвокатурата. Повдигна се и въпросът за нуждата от защитени съдилища в страната. Подобно обсъждане е имало вчера в Ямбол. Основната цел е да се осигури достъпът на правосъдие за хората от община Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button