Хасково

Връчиха дипломите на зрелостниците от ФСГ, първенец на випуска е Татяна Тенчева

Зрелостниците от хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ получиха официално дипломите си на церемония в актовата зала.

Те бяха поздравени от директора Цанко Цанков. 106 получиха дипломи за средно образование, а 124 са със свидетелства за професионална квалификация. Първенец на випуска е пълната отличничка Татяна Тенчева. 25 са отличниците на гимназията, като средният успех преди матурите е 5.42. Близо половината от зрелостниците ще кандидатстват в икономически специалности в университетите в страната.

Междувременно за поредна година ФСГ има наградени ученици в Националния конкурс „Млад икономист – 2022 г.“ на тема „Зелената икономика – настояще и бъдеще“. В него участваха ученици, студенти, докторанти, млади специалисти и предприемачи до 35 години. В София, в чест на Деня на икономиста, от името на Съюза на икономистите в България се състоя тържествената церемония за награждаване на победителите. Николета Тихомирова от 11 а клас спечели второто място, а останалите наградени бяха Дарина Петкова от 11 д, Гьоркем Смаил 10 г и Севги Еюб от 11 в клас.

Те и преподавателя им Миряна Георгиева получиха множество поздравления лично от Димитър Данчев – заместник-министър на икономиката и индустрията, проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН, проф. Нено Павлов – председател на Икономическия и социален съвет на България. Директорът на училището Цанко Цанков беше специално поздравен от Съюза на икономистите в България за отличените ученици.

На 20 и 21 юни от 13 до 16 часа в гимназията ще се проведат Дни на отворените врати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button