Хасково

Всеки втори на националната олимпиада по история с отличен

Олимпиадата38 от 78-те участници в Националната олимпиада по история и цивилизация са с отлични оценки, сочи класирането. Форумът, който се проведе вчера и днес в Хасково, събра на едно място млади историци от цялата страна.

При дванадесетокласниците пълните шестици са 4. Те за са за Тодор Тодорински от ГПЧЕ „Иван Вазов“ – Смолян, Славена Койчева от СОУ „В.Грънчаров“ – Г. Оряховица, Боряна Русева от Гимназия „Христо Ботев“ – Попово и Траян Димитров от 1 ЕГ – Варна. Хасковският представител Марин Демирев от езиковата гимназия е с оценка 5,63.

ОлимпиадатаТой заедно с още 21 дванадесетокласници с отлични оценки, явили се на четвъртата Национална олимпиада по история и цивилизация, ще има възможността да се възползва от правото да бъде приет без изпит като студент в Историческия факултет на Софийския университет. 

При седмокласниците пълните шестици са три. Те са за Елица Симеонова от СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Радомир, Георги Павлов от 73 СОУ „Вл. Граматик“ – София и Камен Величков от 134 СОУ „Д. Делебянов“ – София. Оценките над 5,50 в тази възрастова група са 16. С тях младите историци ще могат да кандидатстват без да се явяват на конкурсен изпит за прием в Класическата гимназия в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button