Любопитно

Формации на хасковското читалище „Зора – 1882“ пеят на юбилейно честване

Тази вечер в Държавната опера в Стара Загора ще бъде отбелязан 90-годишният юбилей на видния диригент, композитор и фолклорист Крум Георгиев и 70-годишната му творческа дейност.

В концерта-спектакъл ще участват певчески и танцови състави от цялата страна, тясно свързани с неговата работа през годините. Сред тях са народният хор и детският вокален състав „Зора-Зорничка“ при читалище „Зора-1982“ в Хасково с ръководител Иванка Топузова.

КонцертКакто Haskovo.info писа, песни с автор Крум Георгиев в изпълнение на малките славеи от „Зора-Зорничка“ са записани на диск, наскоро представен в Хасково.

Акад. Крум Георгиев е член на Международната академия за традиционно изкуство, носител на Световен Оскар за фолклор, на огърлието „Златен век“ на Министерството на културата, на „Кристална лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци и стотици други отличия от страната и чужбина. Хасковлии го знаят и като дългогодишен диригент и главен художествен ръководител на Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button