Хасково

430 кг бутчета раздават на социални домове в областта

БутчетатаОт днес Агенцията по храните започна раздаването на 430 килограма пилешки бутчета на социални заведения в областта. Както Haskovo.info писа това е част от 16-те тона месо, което бе конфискувано след проверка по сигнал на 17 март в Пловдив. 

Бутчетата бяха изследвани в акредитирана лаборатория на Агенцията по храните, където бe установено, че са годни за консумация. Решено бе те да бъдат дарени на 263 социални заведения, в които са настанени близо 17 000 души.  

В региона това са Домовете за стари хора в Хасково, Харманли и Ивайловград, които ще получат съответно по 120, 30 и 20 килограма. По 60 килограма бутчета ще има за домовете за възрастни хора с психични разстройства в Свиленград и Тополовград.

Домът за възрастни хора със сетивни увреждания в Хасково ще получи 20 килограма пилешко, домовете за деца „Асен Златаров“ и „Надежда“ в областния град – съответно по 80 и 40 килограма. Тези от социалните заведения, които са на общо хранене, ще получат бутчетата сготвени – стана ясно днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button