Регион

Стюард крие сребро в стъпалата на автобус

СребротоОпит за контрабанда на 22,6 кг сребро на стойност над 100 000 лева предотвратиха митнически служители от ГКПП „Капитан Андреево“.

Сребърните изделия са открити в тайник в автобус, пътуващ от Турция за Сърбия.

При влизане в България дежурните митнически инспектори на пункта отклонили автобуса, който превозвал 15 пътника, бил обслужван от трима шофьори и един стюард.

При щателната проверка митничарите открили няколко найлонови плика, скрити в стъпалата на автобуса. Установено било, че пакетите съдържат изделия от бял метал с общо тегло 22,634 кг. След експертиза било потвърдено, че белият метал е сребро от най-висока бижутерска проба. Сред откритите накити има над 1000 медальона, над 100 колиета, близо 250 гривни, 800 пръстена, 300 синджира и 1540 чифта обици или общо над 4000 изделия от десет вида.

От събраните на място данни станало ясно, че пакетите принадлежат на стюарда, който е турски гражданин. Сребърните изделия са задържани. Случаят е предаден на компетентните органи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button