Хасково

Млади етнографи с 19 награди от конкурса „За хляба наш“

ПризьоритеОбщо 19 награди от конкурса „За хляба наш“ са спечелили 12 от младите етнографи в Младежки център – Хасково. Състезанието се е провел от 27-ми до 29-ти април в Благоевград. 

22- ма млади етнографи на възраст от 3-ти до 12-ти клас от Хасково са взели участие в тазгодишното издание на конкурса, в който са се състезавали 1200 деца от цялата страна. 

В 8 от 9-те раздела на „За хляба наш“ Школата по етнография е с награди. С първо място в направление е „Разкази и приказки“ е Мая Нанева за разказа си „Изгубеното житено зрънце“. С поощрителни награди в този раздел са Николай Христов и Берна Тефик, която е и с награда за своя изследователски албум за хляба. Петокасничката Десислава Господинова е с второ място за направения от нея албум „Народни мъдрости за хляба“. 

В раздела за приложно творчество с второ място за макета си на мелница е 11-годишната Габриела Иванова. С изработените от нея хлебни кукли пък момичето е спечелило трето място. Младежите са участвали в конкурса и с 4 есета, като и четирите са отличени с награди. Доника Кангалова е със специална награда за събинението си „Хлябът е любов“. С поощрителна награда за проекта си, с който е участвала в научната конференция по време на конкурса, е десетокласничката Анелия Росенова.  

„Тези награди още веднъж показват колко талантливи са децата на Хасково„, каза директорът на Мадежки център Деян Янев. На младите етнографи им предстои участие в конкурса за приложно творбество в Казанлък, посветен на розата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button