Хасково

Международната колообиколка обединява българи, турци и гърци

ВелосипедиМеждународна колообиколка в чест на Деня на Европа организират община Свиленград и колоездачните клубове от граничния град и Одрин. За осма поредна година велосипедисти от България, Гърция и Турция ще изминат 100 км през граничните райони на трите съседни страни в подкрепа на идеята за обединение и общо европейско бъдеще

Спортната инициатива се провежда от 2004 г. по предложение на кмета на Свиленград Георги Манолов, който е активен участник в пробега.

Колоната ще стартира от площад „Свилена“ в Свиленград на 8 май. Маршрутът предвижда преминаване през гръцките гранични пунктове Орменион и Кастанес. Колоездачите ще влязат в Турция през граничния пункт Пазаркуле. В Одрин велосипедистите ще бъдат посрещнати на централния площад „Ататюрк“ с тържествена програма. Финалът на колообиколката ще бъде пред сградата на община Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button