Хасково

Фалстарт на поредното дело за „синята зона“

Днешното заседаниеХасковският административен съд не даде днес ход на поредното дело за „синята зона“ в града. То бе образувано по жалба на община Хасково срещу решение на Общински съвет от февруари тази година. 

Тогава местните парламентаристи отмениха Синята зона и глобите с фиш. Мотивът на вносителите на предложението от ГЕРБ тогава бе, че синята зона е незаконна. От партията тогава обявиха, че не са против съществуването на „синята зона“, а против вида, в който тя функционира в момента. Според тях царял административен произвол, а решението не било съгласувано с КАТ. Решението си съветниците препотвърдиха и на следващата сесия на 7 март.

Днес обаче Хасковският административен съд не даде ход на делото, образувано по жалба на кмета тъй като не е постъпил документ, от който е видно, че община Хасково е внесла такса от 20 лева по сметката на Държавен вестник за обнародване на оспорването. Съдът определи 7-дневен срок, в който това трябва да бъде направено.

На днешното заседание представител на Общински съвет – Хасково нямаше. Общината бе представена от адвокат Иван Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button