Любопитно

Ирини Жамбонас и Владислав Виолинов с наградите от „Театър, обичам те!“

Голямата награда за Поддържаща женска роля на фестивала „Театър, обичам те!“ е за Ирини Жамбонас за ролята на Елизе в спектакъла на Малък градски театър „Зад канала“ – „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“ от Теди Москов и Симон Шварц, съобщават от хасковския театър „Иван Димов“.

За Поддържаща мъжка роля журито отличи Владислав Виолинов за ролята му на Сладкаря в „Сирано дьо Бержерак“ от Едмон Ростан, спектакъл на Театър „Българска армия“. Призьорите получават грамота и специалната статуетка, дело на доц. Емил Бачийски от НХА – София.

ТеатърВ журито тази година бяха актрисата от хасковския театър Силвия Предова, Дора Михайлова – ценител, познавач на театралното изкуство и редовен зрител и Диана Семерджиева – представител на партньорите от СК Темида.

ТеатърГолемите награди за Поддържаща мъжка и женска роля се връчват на фестивала „Театър, обичам те!“ за втори път.

ТеатърПървите статуетки през 2019 г. получиха Добрин Досев и всички от Пета рота, в спектакъла на ДТ – Пловдив „Дебелянов и ангелите“ и Мариана Бонева за ролята на Сибил Вейн в „Портретът на Дориан Грей“ на ДТ „Н. Вапцаров“ – Благоевград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button