Регион

Прокуратурата протестира паричната гаранция за Анастас Караиванов, иска постоянен арест

Районна прокуратура – Хасково внесе протест срещу определението на районния съд, с което на Анастас Караиванов от Въгларово беше наложена парична гаранция в размер на 6 000 лв., съобщават от държавното обвинение.

Haskovo.info припомня, че мъжът е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за кучетата си в резултат на което е причинена тежка травма. Във вторник през миналата седмица едно от многото кучета, които Караиванов отглежда в края на селото успяло да се отвърже. То е от породата азиатски вълкодав и нападна 10-годишно дете. Момченцето е в критично състояние в болница, където лекарите продължават да се борят за живота му.

От прокуратурата искат постоянен арест за мъжа заради високата обществена опасност на деянието и опасността той да се укрие или да извърши престъпление. Повдигнатото обвинение е за престъпление, за което е предвидено до 3 години затвор или пробация и глоба до 5 000 лева.

В събота обаче районния съд го освободи от ареста срещу парична гаранция, защото не може да се изведе реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Караиванов каза, че се моли детето да е живо и здраво и е готов да помага с каквото може.

Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи заседание на което прокуратурата отново ще настоява за постоянен арест спрямо Анастас Караиванов.

Освободиха срещу 6 000 лв. гаранция собственика на агресивните кучета във Въгларово

Арест и обвинение за собственика на агресивните кучета във Въгларово

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче

След жестокото нападение над дете във Въгларово започна подписка срещу кучетата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.06.2022 18:10 18:10

Tasg

Back to top button