Хасково

Настояват за изграждането на водния цикъл на Хасково

За изграждане на водния цикъл на Хасково е настоял кметът Станислав Дечев на среща с депутатите Делян Добрев, Владимир Маринов и Лозко Лозев по инициатива на областния управител Катя Панева, съобщават от областната администрация.

Според Дечев в дългосрочен план най-големият проблем на Хасково е водният цикъл. По неговите думи той е в основата на инфраструктурното развитие на града. С подкрепата на държавата засега са подменени около 6 км водопроводи по някои булеварди.

СрещаЛозко Лозев е заявил, че проблемът с водоснабдяването на Хасково е много сериозен. В основата му са огромните загуби на вода вътре в града, което не трябва да продължава.

„Освен че по системата има големи загуби и трябва да се ремонтира, другото основно нещо е, че трябва да има алтернатива за захранване на Хасково с питейна вода. Важно е още, че кметовете трябва да подават участъците от инфраструктурата, които са най-компрометирани, тъй като в момента се изготвят регионалните прединвестиционни проучвания, а инвестициите ще са с европейски средства“, добави Катя Панева.

СрещаСред текущите проблеми кметът на Хасково е посочил инфлацията, високата цена на тока, невъзможността по Закона за обществените поръчки да се индексират проектите. Други засегнати от Дечев теми са били по проекта за изграждане на околовръстен път на Хасково, както и възможността общините да използват отчисленията си по Закона за управление на отпадъците.

„По Закона за обществените поръчки виждаме и по-голям проблем, свързан с приключващите европейски проекти за предходния програмен период. Ако общините не могат да ги изпълнят, те са застрашени от много сериозни финансови корекции“, предупреди Владимир Маринов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.06.2022 8:26 8:26

А какво стана с „водния цикъл“ на кв. Болярово? На 5 май трябваше да отварят офертите, какво стана, защо се мълчи по въпроса?

000
000
21.06.2022 11:04 11:04

Ах , душици златни ! Колко години управлявате / грабите / града , държавата?????
Сега се сетихте , ха дано , ама надали :-)

Back to top button