Хасково

Езиковата с трима призьори от Националната олимпиада по английски език

УченицитеХасковската езикова гимназия е с трима призьори от Националната олимпиада по английски език, която се проведе в началото на април в Ловеч. Това са осмокласникът Борис Костадинов, десетокласничката Михаела Панайотова и дванадесетокласникът Георги Бойчев.

По наредбата за деца с изявени дарби на Борис и Михаела ще им бъдат отпуснати едногодишни стипендии по 120 лева. Георги пък ще бъде приет английска филология в Софийския университет.

Останалите двама участници на олимпиадата от езиковата гимназия Стоян Димитров и Боряна Шишманова са едногодишни стипендианти от състезанието на Асоциацията по четене. Те ще имат възможността да се обучават в Англия.

Петимата ученици ще донесат на гимназията 2500 лева. „Парите се отпускат по програма „Грижа за всеки ученик“, модул „Надарени ученици“. Сумата ще бъде използване за подготовката на ученици за участие в олимпиадата следващата учебна година“, каза директорът Пенка Делиева. 

Междувременно стана ясно, че на националния етап на Лингвистично кенгуру хасковската езикова гимназия ще бъде представена от 7 ученици. Състезанието ще бъде в София през юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Toni
Toni
03.05.2011 14:40 14:40

Boretoooooooooooooo :-*:-*:-*:-*:-*:-*{}{}{}{}{}

Back to top button