Хасково

Хор „Орфей“ със специалната награда на фестивала „Млади таланти“ 2011

ПризьоритеС две награди се завърнаха хасковските певци от вокална група „Орфейче“ и хор „Орфей“ от   IV Международен детски фестивал на изкуствата „Млади таланти“. Престижният културен форум се проведе в София, а домакин на събитието бе Националния дворец на децата.

Над 1000 деца  се представиха в различните раздели на фестивала. Хасковските хористи участваха в два от тях – Детска вокална група „Орфейче“ взе наградата в раздел „Музикално изкуство“ – I възрастова група, а големите орфейци спечелиха безапелационно специалната награда на целия фестивал за участието си в раздел „Музикален театър“.

Отличното представяне на младите таланти им донесе и участие в гала-концерта на лауреатите на фестивала заедно в зала „Люмиер“ в Националния дворец на културата.

През тази седмица изявите на певците  продължават. На 4 май от 18 часа в концертната зала на Младежки център ще се състои пролетен концерт, в който освен лауреатите от „Млади таланти“ 2011 ще се изявят и най-малките  хористи – „Орфейче-джуниър“. Камерна форамция на хор „Орфей“ ще вземе участие във Фестивал за църковна музика, организиран от фондация „Дарби“. Концертите от фестивалната програма ще се състоят в църквата „Св. Параскева“ в София и са под патронажа на софийския митрополит.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button