Регион

Над 200 на протест срещу разрухата в Симеоновград

ПротестътНад 200 човека протестираха тази вечер в Симеоновград. Протестът бе срещу лошото състояние на пътя до Гълъбово, част от който е и улицата, където в нощта срещу Великден загинаха шестима младежи.

Основното искане на протестиращите е спешно да се ремонтира отсечката от международния път Свиленград – Русе, която се намира между Симеоновград и Гълъбово.

Пътят е предвиден за ремонт от години, но нищо не е предприето. За извънградската част причината за липсата на ремонт е тромавата процедура по отчуждаване на терените, а вътре в града Пътна инфраструктура не започва ремонт, тъй като очаква първо общината да изгради нов водопровод и канализация. Парите за пътя са осигурени, но за инфраструктурата в града са нужни 5 милиона лева, които кметството не може да осигури.

Недоволството срещу лошия път в Симеоновград тази вечер прерасна в протест срещу разрухата на малкия град. Чуха се обвинения както към общинското ръководство, така и към държавата.

Вижте видео репортаж от протеста

 Протестът  Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button