Регион

Откриха 42 000 контрабандни цигари в хладилен камион на границата

42 000 контрабандни цигари са открити във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът е пристигнал на пункта вчера на път от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ той е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

ЦигариПри последвалия физически контрол са намерени 2 100 кутии цигари без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке. На турския водач е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани.

От началото на годината до момента митничарите на Капитан Андреево са задържали над 4 670 000 цигари, като само за 22 дни през месец юни те са над 420 000 къса. Установени са 143 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button