Хасково

Пак намалиха заплатите в бившия тубдиспансер

д-р Ирина Караманова

д-р Ирина Караманова

Заплатите в бившия Тубдиспансер, който от началото на годината е Специализирана болница, ще бъдат намалени за втори път в рамките на два месеца, алармираха служители пред Haskovo.info. 

За да не бъдат съкращавани хората директорът на лечебното заведение д-р Ирина Караманова продължава да изпълнява антикризисната програма. „Получаваме 2 хиляди лева месечно за диспансеризация, от Министерството на здравеопазването ни превеждат около 11 хиляди за лекуване на болни от туберкулоза. Това е бюджетът ни, който е крайно недостатъчен. Необходими са ни два пъти повече – около 30 000 лева месечно, за да функциониране самостоятелно“, коментира д-р Караманова. 

Така служителите са изправени пред дилемата да подпишат допълнителните споразумения към трудовите си договори, които намалят заплатите им с около стотина лева, или да напуснат работа. Ако приемат новите условия месечните възнаграждения на медицинските сестри ще станат около 400 лева, а на лаборантите около 300 лева. 

„В микробиологична лаборатория например има лекар, биолог и 3 лаборантки. Толкова лаборантки няма и в МБАЛ – Хасково„, коментира директорът на бившия Тубдиспансер. Тя бе категорична, че години наред държи персонала без да има голям обем работа и за да не ги съкрати им намаля работното време на 3,5 часа.

По думите й когато персоналът е вземал по 800 лева заплата никой не се е оплаквал. „Моята заплата също е намалена на половина. Аз трябва ли да се оплаквам?„, коментира тя. 

Засега се справяме като махнахме охраната и намалихме работното време и заплатите. Овладяваме ситуацията  месец за месец. Финансовият ни резултат е почти нула, но не е отрицателен. Следващата стъпка е съкращението, уточни д-р Караманова и допълни, че проблемите в Специализирана болница важат за всички преобразувани диспансери в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button