Любопитно

Павел Иванов кани хасковлии „В новия дом“

Художникът Павел Иванов подреди първата си изложба в Хасково – „В новия дом“.

Откриването е от 17:30 часа в галерия „Форум“. Иванов е израснал в Пловдив, но е силно свързан с Хасково, откъдето е майка му. Авторът има интерес към историята, живописта, литературата. Картините му отразяват символи, образи, предмети, цветя. Павел Иванов е завършил българска филология и стенопис в АМТИИ.

ИзложбаЕкспозицията включва 21 живописни творби, които са рисувани основно през миналата година. Част от тях са върху платно, а друга – върху дървени плоскости. Две от картините са финансирани от Национален фонд „Култура“.

Изложба„Всеки автор рисува прозорци към своя свят. Изкуството трябва да бъде споделено, иначе се превръща в хоби. То трябва да зазвучи с човека, който го наблюдава“, каза пред Haskovo.info художникът.

ИзложбаЕдна от картините дава името на изложбата. Според Павел Иванов всеки човек се обогатява живеейки и се връща в един нов дом, който е по-богат и по-цветен. В картините има моменти от спомените и усещанията на автора от Хасково, Пловдив и Гърция, откъдето тръгва неговият род.

Изложба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button