Хасково

„Ехото на Орфей“ в Градската художествена галерия

Татяна Форева пред Орфей и Евридика

Татяна Форева пред Орфей и Евридика

Изложба на чешкия график Павел Пиекар „Ехото на Орфей“ ще бъде открита тази вечер в 18 часа в Градска художествена галерия „Атанас Шаренков“. В изложбените зали на галерията са подредени 30 творби на автора.

Техниката им е цветна линогравюра, при която всеки цвят се отпечатва чрез отделен линолеум. При откриването на изложбата на посетителите ще бъде раздадена информация за този начин на работа. „Това е много сложна техника“, обясни директорът на хасковските галерии Татяна Форева. Всички картини в изложбата са оригинали.

Организатори са Сдружение Джаз клуб Хасково със съдействието на община Хасково и Градска художествена галерия. На откриването ще свири трио китари Димитър Русев, Станимир Ламбов и Методи Янев. Цикълът графики „Ехото на Орфей” възниква в периода 2007-2010 г. Вдъхновен е от легендата за митологичния певец и неговата трагична любов към Евридика.

„С тази изложба ще стартираме новия творчески сезон“, съобщи Форева, като допълни, че идеята е и предстоящите изложби да се съчетават с други изкуства, както при тази.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button